Hvad er det, der gør os lykkelige?

Hvad er det, der gør os lykkelige?

Jeg vil gerne dele denne Ted Talk med dig. Den præsenterer nogle meget interessante resultater fra et 75-år langt forskningsprojekt om, hvad det er, der gør os lykkelige. Resultaterne viser (ikke overraskende), at vores relationer har stor betydning for både vores lykke og vores sundhed.

Se eller gense Robert Waldingers Ted Talk  

Han fremhæver 3 vigtige pointer. Nemlig at:

  1. Sociale relationer er vigtige for os og at ensomhed dræber.
  2. Det handler ikke om antallet af relationer, men om kvaliteten af de nære relationer.
  3. Gode relationer holder hukommelsen stærk og skarp i længere tid.

Men …

De gode relationer kræver en vedholdende indsats. På samme måde som en grøn græsplæne skal have næring, klippes og vedligeholdes, så skal en god relation passes og plejes.

Desværre kommer vi let til at tage relationerne i familien for givet.

Især når der er så meget andet, vi skal tage os af.

Hverdagen er fyldt med aktiviteter og pligter, og når livet skyller den ene bølge efter den anden af bekymringer, stress, konflikter og problemer henover hovederne på os – så kan det være svært at gøre andet end at ligge vandret og bare overleve.

Så vi udskyder relationsarbejdet til engang i fremtiden, hvor vi forventer, at det ser lidt lysere ud. Hvor vi forventer, at der vil være mere luft i kalenderen. Større beløb på bankkontoen. Eller på den mentale overskudskonto.

Men for de flestes vedkommende, … ja så er kalenderen ligeså fyldt og overskudskontoen ligeså skrigende tom når fremtid er blevet nutid.

Der er ikke sket en forandring.

Vi har nemlig en overdrevet positiv forestilling om fremtiden – især i forhold til, hvor meget tid vi forestiller os, at vi får.

Så hvis du ønsker at arbejde på kvaliteten af dine relationer – så skal du starte med det nu – ikke vente på det tidspunkt, hvor du forudser, at der vil være mere luft i din kalender.

 

Kærligst fra

Erla Højsted, psykolog i WizeMeUp

 

PS: Har du husket at skrive dig op til WizeMeUp-Inspration ?  Du får inspiration og viden om et familieliv uden stress og bekymringer direkte i din indbakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kontakt

Du er altid velkommen til at sende mig mail på office@wizemeup.dk.
Jeg besvarer din mail så hurtigt, som jeg kan.

Få råd og viden om et stressfrit familieliv

WizeMeUp - Inspiration

Gør som over 1000 andre og få inspiration og viden om et familieliv - og karriereliv uden stress og bekymringer
direkte i din indbakke.