Parterapi – et valg for livet

Det lange gode parforhold kommer sjældent af sig selv. I et godt parforhold ligger mange valg, mange fravalg, mange gaver og mange opgaver.

Du kan få et godt og givende parforhold, der bygger på

Uden at miste dig selv og uden at lave om på hinanden.

Du kan få dit parforhold tilbage på sporet. Det kræver vilje og det kræver handling – men jeg kan hjælpe dig.

Parforhold

Skænderier, frustrationer og misforståelser er en del af et sundt og kærligt parforhold – og stort set alle par oplever fra tid til anden, at de befinder sig i en negativ spiral af dårlig kommunikation og manglende overskud til hinanden.

Det er helt naturligt.

Men på et tidspunkt skal det helst vende igen – og for de fleste er det opslidende og tyngende at være i et parforhold, der knirker.

I kan redde jeres parforhold hvis I vælger at forpligte jer og tage ansvar. Parterapi kan hjælpe jer og giver jer redskaber til at

Jeg har særlig erfaring med at hjælpe par, der også har børn.

Parterapi i København

Bor du i eller tæt på København eller har mulighed for at møde frem i København og ønsker parterapi?

Parterapi centralt i København tilbydes af Erla Heinesen Højsted, som er autoriseret psykolog og en erfaren parterapeut.

Send mig en mail på erla@wizemeup.dk eller ring til mig på 5387 0606 så hjælper jeg jer videre.

“It takes two to tango”

Et parforhold består af to mennesker, der på et tidspunkt har valgt at være sammen. Et parforhold kan kun overleve, hvis begge parter fortsat vælger hinanden. Så hvad enten det drejer sig om skænderier eller de positive stunder – så er I to til at skabe jeres tango.

  • Lær at skabe et stærkt og meningfuldt forhold til hinanden
  • Lær at tale med hinanden
  • Lær at lytte til hinanden
  • Lær at værdsætte hinandens forskelligheder
  • Lær at anerkende hinandens styrker
  • Lær at leve med hinandens svagheder
  • Lær at respektere hinandens særheder

 

Lær at vælge hinanden – på godt og ondt – hver dag.

Hvem vælger parterapi?

Jeg møder mange forskellige par i min praksis. Unge og ældre par. Par med børn og par uden børn. Par der bor sammen og par der ikke bor sammen.

Fælles for de par jeg møder er, at de har udfordringer i parforholdet, der langsomt og sikkert dræber kærligheden og lysten til at være par med hinanden.

Tit handler det om at par har svært ved at kommunikere på en konstruktiv måde. Det der typisk sker for par, der har kendt hinanden i så lang tid at parforholdet er blevet til hverdag er at man enten holder op med at tale med hinanden eller også bliver talen typisk til skænderier.

Tit handler det også om at mange ting forbliver usagte. Drømme, ønsker, visioner, forestillinger og tanker om hvordan parforholdet “burde” være og ret tit også forventninger til partneren om hvordan han eller hun “burde” være anderledes.

Mange par oplever også at spændingen og gejsten er forsvundet – at man vokser fra hinanden. At man ikke har noget til fælles længere.

Et par, der vælger parterapi, vælger parterapi fordi de gerne vil bevare parforholdet. de vælger parterapi fordi de dybest set og inderst inde ønsker at blive i den tosomhed som parforholdet giver dem.

De vælger parterapi, fordi de vil blive bedre til at være par. De vil blive bedre til at kommunikere med hinanden og de vil blive bedre til at vise kærlighed og elske hinanden.

Rigtig mange par oplever at parforholdet bliver svært når der kommer børn. Børnene træder i forgrunden og der er ikke tid og ikke overskud til at pleje relationen og parforholdet. Der opstår også mange konflikter forbundet med det at have børn og de forskellige valg og prioriteringer.

Et godt parforhold er nødvendigt for et godt familieliv med børn.

 

Kærlighed er en følelse - men kærlighed er også en masse handlinger

Kærlighed er alle de små valg vi foretager i hverdagen, alle de ja’er og nej’er vi giver, alle de ord vi udtrykker og alle de øjeblikke vi giver hinanden og kærlighed kræver tid, energi og omsorg.

Følelser kommer og går – og følelser hverken kan eller skal vi kontrollere. Men vi kan vælge hvilke følelser vi vil fokusere på og hvilke vi vil lade passere uden at handle på dem.

Handlinger kan (og skal) vi kontrollere. 

Derfor er kærlighed også et aktivt valg og du kan vælge at sige JA eller du kan vælge at sige NEJ og du kan vælge hvilke følelser du vil handle på.

Hvorfor parterapi?

Fordi parterapi er effektivt og det bare er nemmere og mere hjælpsomt at tale  om de ting, der fylder og står i vejen sammen med en der har erfaring og viden om parforhold og kan styre samtalen.

Fordi du og din partner får vendt og drejet jeres problemstillinger, og I får hjælp til at håndtere dem. Det er meget effektivt at få andre og mere objektive øjne på problemstillingerne.

Fordi parterapi hjælper dig til at blive god til at kommunikere med din partner og god kommunikation er essencen i et langtidsholdbart og givende parforhold.

Parterapi er en investering i et godt liv med din partner.

 

WizeMeUp tilbyder parterapi i vores klinik i Bredgade 36, København K

(Pris 1.500,- for 90 minutter)

Oftest er 3-5 samtaler nok til at bringe jer videre på egen hånd på en god måde, men indimellem kan det være nødvendigt med flere samtaler.

Kontakt office@wizemeup.dk eller ring +45 5387 0606

Du kan måske få tilskud

Har du en sundhedsforsikring på dit arbejde?

Mange arbejdspladser har tegnet en sundhedsforsikring, som giver mulighed for dækning af psykologhjælp til sine ansatte og deres familier. Du behøver ikke at orientere din arbejdsgiver om, hvad du bruger din forsikring til. Du kan kontakte forsikringsselskabet direkte, og du behøver ikke at orientere din arbejdsgiver om, hvad du bruger din forsikring til.

Har du en indbo/familie forsiking, der dækker psykologsamtaler?

Undersøg om din indbo/familieforsikring giver mulighed for krisehjælp el. anden form for psykologbistand. Nogle forsikringsselskaber betaler endvidere for psykologhjælp til krise i parforholdet/skilsmisseproblematik. Kontakt dit forsikringsselskab direkte.

Parterapi

Læs mere >>

Kontakt

Du er altid velkommen til at sende mig mail på office@wizemeup.dk.
Jeg besvarer din mail så hurtigt, som jeg kan.

Få råd og viden om et stressfrit familieliv

WizeMeUp - Inspiration

Gør som over 1000 andre og få inspiration og viden om et familieliv - og karriereliv uden stress og bekymringer
direkte i din indbakke.