Sådan kan mit maraton ændre dit liv

Sådan kan mit maraton ændre dit liv

Det er en solrig fin søndag. Jeg befinder mig blandt tusindvis af mennesker i Berlins gader. Byen sitrer af stemning, alt imens jeg indtager min plads ved startlinjen.
Og det går syngende let. Jeg har mentalt og kropsligt overskud og tænker smilende for mig selv, at der er for mange (langsomme) løbere foran mig. Mine fødder pibler af sted og med lidt hurtig hovedregning på mit tempo, fantaserer jeg om min livs bedste tid.

1 bliver til 3, 4 bliver til 20 – og det går stadig med rygende fart.

Men så begynder mit (løber)knæ at tilkalde sig min opmærksomhed. Mine ben beklager sig over trætheden og den kilometer, der før virkede kort, er nu så ulidelig lang og tung.

Og mine tanker har ændret sig – jeg er gået i overlevelsesmode.

Og jeg er tæt på at hengive mig til tanken om, at maraton vist egentlig ikke er særlig vigtigt – og bare smutte ud.

***

Men jeg hanker alligevel op i mig selv, justerer min teknik, forsøger at spotte de trætte løbere og lægger min medlidenhed på dem i stedet.
Jeg fokuserer på andet end smerten og trætheden.

Hvilket er hårdt.

Men bare fordi min krop ikke er i topform, så kan jeg for alt i verden ikke gå ned på viljestyrke!

Så jeg løber. Jeg kan ikke give op. Jeg vil ikke give op.

Og årsagen til at jeg fortæller dig denne historie?

Jo ser du! Når du skal i gang med at ændre noget i dit liv, hvad enten det handler om en slankekur, træning, reparere din relation til din kæreste, blive en bedre forælder, lære at kontrollere dit temperament eller noget helt andet.

Så handler det om viljestyrke.

Det handler om din evne til at blive ved med at fokusere længe efter at den lille stemme bagerst i dit hoved …. lokker dig til at vige fra planen.

Uanset hvilke forandringer du står overfor, så har du brug for din viljestyrke.

Men på samme måde som kroppen (i mit maraton tilfælde) råber op længe før den reelt er udaset – så forsøger din (manglende) viljestyrke at holde dig fast i gamle vaner og mønstre og forpurrer dine intentioner om at ændre dit liv.

Og den kamp er svær at vinde  … medmindre du ved hvordan.

Men med de rigtige strategier kan du træne din viljestyrke  –  Og dem giver jeg til dig, når du deltager på kurset ”SKAB DET LIV DU DRØMMER OM”

Kærlig hilsen

Erla Højsted, Psykolog i WizeMeUp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skab det liv du drømmer om

Læs mere >>

Kontakt

Du er altid velkommen til at sende mig mail på office@wizemeup.dk.
Jeg besvarer din mail så hurtigt, som jeg kan.

Få råd og viden om et stressfrit familieliv

WizeMeUp - Inspiration

Gør som over 1000 andre og få inspiration og viden om et familieliv - og karriereliv uden stress og bekymringer
direkte i din indbakke.